Şike Davası Dokuz Yıl Sonra Yeniden Başlıyor

mega

Türkiye’nin en büyük futbol kulüplerinden birini içine alan ve cumhurbaşkanını 2011’de şike için altı yıl hapse mahkum eden bir dava 16 Temmuz’da bir İstanbul mahkemesinde yeniden başladı.

Dava 2011 yılında , Temmuz 2016’da darbe girişiminin gerisinde olan FETÖ ile bağlantılı olan savcı ve yargı mensupları tarafından , o zamanlar Fenerbahçe’nin başkanı Aziz Yıldırım’a karşı dokuz yıl önce altı yıl hapse mahkencingm edildi.

Kulübün yirmi yılını yöneten Yıldırım ve Fenerbahçe’nin şu anki başkanı Ali Koç davanın ilk duruşmasına katıldı.

“Bu asla bir eşleşme olgusu değildi. FETÖ’nün devleti ele geçirme projesinin bir parçasıydı, ”dedi Yıldırım, beraatini talep etti.

Bizi iskeleye sürükleseler bile, son sözümüz Fenerbahçe olacak.

O sırada Türk futbolu, Fenerbahçe’nin öncülük etmekle suçlandığı ve daha sonra iki sezon boyunca Avrupa yarışmalarında oynaması yasaklandığı için, şike skandalıyla kuşatıldı. Yıldırım bir yılı demir parmaklıklar ardında geçirdi ve kibrit ve yasadışı bir örgüt kurmakla suçlandı.

Davaya “3 Temmuz davası” adı verildi. 251 kişiyi öldüren ve yaklaşık 2.200 kişiyi yaralayan darbe girişiminden sonra dava tersine döndü.

Davanın savcıları ve yargıçları ülkeden kaçtı. İstanbul mahkemesi dün oybirliğiyle davayı yeniden başlatmak için dava açma kararını kabul etti.

Davayla ilgili bir sonraki duruşma 6 Kasım’da yapılacak.

mega
Ligi'nde mükemmel heyecan yüksek hızda sürmektedir.Bugün oynanacak karşılaşmalardan biri de arasında oynanacak. Bugün saatin de başayacak karşılaşma için hazır bulunan 3 alternatif kanallarımızdan faydalanabilirsiniz. Mücadele hakkındaki tahmin ve düşüncelerinizi ana sayfanın sağ tarafında bulunan sohbet kısmında özgürce paylaşabilirsiniz. Mücadeleyi izlerken liste kısmından diğer karşılaşmaları da göz gezdirebilirsiniz. Canlı olarak yayınlayacağımız bu maç için güncel oranlarına ve dataylarına kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Hepinizin aklında tek soru; maçı hangi kanalda canlı yayınlanıyor? Yıllara göğüs gerdiğimiz justin tv ekibi olarak sizin için bu yayını parasız şekilde sunmaktayız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*